Publicerad den

Nyheter inom branding

Branding innebär att ett företag skapar ett varumärke, eller en historia kring sin identitet. Företaget vill att kunderna ska associera olika känslor med dess produkter och tjänster. För att stå ut från alla konkurrenter behöver också verksamheterna förnya sitt varumärke, och därför satsa på regelbunden rebranding.

Hos www.haypp.com/se finns ett stort utbud av snus i olika former, med särskild fokus på branding. Snusdosorna hos www.haypp.com/se har genomtänkt grafisk design och typsnitt, vilket gör dem lätta att känna igen. När en produkt har en snygg formgivning finns det en större chans att skapa en serie som fler kunder vill köpa, och att hela tiden ge ut spännande nyheter i sortimentet. Därför har leverantörerna till www.haypp.com/se valt att satsa på vackra produkter som kunderna minns.

Branding – från det gamla Egypten

Ett varumärke eller ett ”brand” på engelska särskiljer produkter från olika verksamheter. Bland nya varumärken inom snus hittar vi Velo och Klint, som kommer i flera olika smaker och grafiska utföranden. Genom att använda sig av branding kan snusföretagen särskilja sig från konkurrenterna och skapa lojalitet till sitt varumärke. Ursprunget till fenomenet branding kan spåras ända tillbaka till det gamla Egypten. Här började invånarna att märka sina kreatur, vilket utmärkte dem från varandra. Ett brännjärn användes för att bränna in en symbol i djurets skinn. Om någon stal ett djur kunde andra se vem det tillhörde. Med tiden började branding också att användas på fler saker, som olika produkter vilka lades upp till försäljning på marknaderna. Hit hörde kosmetika, oljor, vin och fisksås. Företeelsen branding har alltså en mycket längre historia bakåt i tiden än vad många känner till.

Nu i vår moderna tid används branding inom kommunikation och marknadsföring, vilket ger kunderna möjlighet att enkelt skilja olika konkurrerande produkter och tjänster åt. Målet är att skapa ett minne som stannar kvar länge i kundernas huvuden. Nyckelkomponenterna inom branding är varumärkets personlighet, kommunikation, lojalitet, identitet, produktdesign och strategier. Många företag ser idag branding som en av de få möjliga sätten att skapa en differentiering mellan produkterna. Varumärket är ett löfte till kunderna kring vad de kan förvänta sig, och kan innehålla både funktionella och emotionella fördelar.