Publicerad den

Laga trasiga tänder med tandimplantat

Det finns många fördelar med att ta hand om och vårda dina tänder. Förutom att du blir mer nöjd med ditt utseende, så är det också viktigt för din fysiska hälsa med god tandhygien. Att ha trasiga eller borttappade tänder kan ha en negativ inverkan på ditt mående.

Skaffa tandimplantat

Om du har en eller flera trasiga tänder är det klokt att laga dem. När en tand har blivit så trasig att den inte längre går att laga, så måste man antingen skaffa tandimplantat eller dra ut tanden. Tandimplantat innebär att man ersätter den trasiga eller saknade tanden med en ny tand. Trasiga tänder och gluggar har både påverkan på utseendet och ditt välmående. Därför är det klokt att uppsöka en tandvårdsklinik för att få professionell hjälp. På Södermalm i Stockholm har Södertandläkarna två tandkliniker. De har stor erfarenhet av både tandimplantat, kirurgi, lagningar, tandblekning och bettrehabilitering. Laga dina trasiga och saknade tänder med tandimplantat hos Södertandläkarna och investera i din framtida hälsa.

Fördelar med fina tänder i samhället

Det finns många fördelar med att vårda sina tänder, skaffa tandimplantat om det behövs och ta hand om sin munhygien. Först och främst handlar det om din hälsa. Forskning visar att det finns en korrelation mellan dålig tandhälsa och demens. Det är jätteviktigt att både borsta tänderna, använda tandtråd och regelbundet gå till tandläkaren. Om du har trasiga tänder eller gluggar bör du även ersätta dem med en ny tand, så att du verkligen kan tugga väl. Hur väl du kan tugga din mat påverkar även ditt mag- och tarmsystem.

För det andra har våra tänder en inverkan på hur andra uppfattar oss. När du träffar en person för första gången som har snygga vita tänder kommer du omedvetet uppleva den som fräsch och hälsosam. Att ha gulfärgade, oborstade eller trasiga tänder har dessvärre en negativ inverkan på vårt sociala liv. Det kan göra det svårare när du ska dejta, när du söker ett nytt jobb eller när du vill lära känna nya människor. Det tar helt enkelt lite längre tid, särskilt online där det visuella styr. Idag är det också helt onödigt att inte ha fräscha tänder. Du bör göra allt för att dina tänder verkligen ska må bra. Att inte tycka om sitt leende och sina tänder, för att de är trasiga, sitter dåligt eller inte är nog blekta, har även inverkan på hur du uppfattar dig själv. Många som är missnöjda med sina tänder vågar inte le så mycket som de skulle vilja. Tillhör du dem? Skaffat tandimplantat eller blek dina tänder. Så att du känner dig trygg med att le.

Tänderna som samhällsmarkör

I dagens samhälle har även tänderna blivit en slags samhällsmarkör. Rika och framgångsrika personer bleker ofta sina tänder. Oavsett blekning eller inte så har de inga trasiga tänder eller tänder som saknas. Dina tänder säger faktiskt väldigt mycket om dig. Om du vill in i en bransch där det finns mycket pengar kan det vara klokt att du ser till att dina tänder är ljusa och fina.