Publicerad den

Bröstlyft i pressen

Skönhetsingrepp, bröstlyft och andra estetiska behandlingar har alltid varit ett omdiskuterat ämne. Inte minst i media där exempelvis bröstlyft ofta har blivit omskrivet i negativa sammanhang. Branschen har förändrats på senare tid och plastikkirurgiska ingrepp har aldrig varit mer säkra än de är idag. Därför är det lite orättvist för seriösa kliniker när pressen skriver generaliserande reportage.

Hur kommer det sig att skönhetsingrepp skapar sådan debatt? Har nyhetsmedia ett ansvar att inte skriva för engagerande om exempelvis bröstlyft?

Nya tider för plastikkirurgi

För inte länge sedan var riskerna med att göra ett bröstlyft större eftersom marknaden inte var lika reglerad som idag. Risken att stöta på en oseriös klinik eller obehörig plastikkirurg var mer påtaglig tidigare. Idag kan du däremot göra säkra bröstlyft på mångtaliga seriösa kliniker i Sverige. Det är alltid professionella plastikkirurger som utför ingreppen.

Moderna kliniker besitter inte bara förstklassig kompetens inom bröstlyft utan även en fördjupad teknisk kunskap. Metoder och tekniker har finslipats med åren och idag kan du lita på ett tryggt ingrepp här i Sverige.

Annat var det tidigare när debatten om bröstlyft var frekvent i media. På den tiden var det mesta som skrevs om bröstlyft eller andra skönhetsingrepp negativt. Fokus var på misslyckade operationer och än idag skriver media sällan om kvinnor som fått tillbaka självkänslan efter ett professionellt skönhetsingrepp.

Ett visst ansvar

Det ska samtidigt nämnas att media har ett ansvar i vad som förmedlas till olika målgrupper. Exempelvis är yngre läsare en riskgrupp när det gäller den här typen av information. Unga kvinnor som ännu inte vuxit klart eller som befinner sig i en känslig ålder kan lockas att göra bröstlyft utan något behov.

Som tur är tar majoriteten av dagens skönhetskliniker ett ansvar här genom att följa lagar och riktlinjer. Dessutom är konsultationen en viktig del av processen när ett kirurgiskt ingrepp ska genomföras. Där samtalar läkaren med personen i fråga med utgångspunkt i personens välbefinnande.