Publicerad den

Allt fler blir hjälpta av trädgårdsarbete vid depressioner

Det har under det senaste åren visat sig att trädgårdsarbete faktiskt kan vara väldigt effektivt mot mental ohälsa. Att gräva i jord och smutsa ner händerna, få kontakt med naturen och se växter växa kan ge människor en känsla av både lugn och tillfredställelse. Men det kan även vara positivt för den mentala hälsan. Det finns forskning som visar på att du kan förbättra din mentala hälsa genom trädgårdsarbete. Om du vill testa på odling och trädgårdsarbete för att må bättre kan du beställa fröer och olika trädgårdsredskap från wexthuset.com. Du kan även få bra tips och råd kring hur du kan använda trädgårdsredskap från wexthuset.com i din trädgård.

Börja smått

När du ska börja odla och hålla på med trädgårdsarbete är det en bra idé att börja i en liten skala, speciellt om du gör det i syfte att må bättre. Om du gör ett för stort projekt med trädgården kan det slå bakut och stressa upp dig istället för tvärtom. Du kan alltid skala upp din odling om du känner att du vill och kan ta på dig mer.

Öka känslan av välbefinnande

Studier har visat att när människor är ute i naturen kan stressnivåerna i kroppen minskas. Oavsett om du odlar blommor eller grönsaker kommer du närmare naturen vilket då kan ha positiva effekter om du ofta är stressad och har svårt att varva ner. Att jobba i trädgården kan även vara bra för humöret. När du tar hand om växter kan du fyllas av tillfredställelse. Det kan även ge dig ett syfte i livet. Allt detta tillsammans kan bidra till ett bättre humör. Du kan även öka din känsla av välbefinnande av att vara ute och påta i trädgården.

Få bättre sömn med trädgårdsarbete

Människor som lider av depression kan bli hjälpa av att vara mer ute i trädgården. Det viktiga är att ta det lugnt och göra trädgårdsarbetet till något rogivande och inte ett måste. Det finns faktiskt trädgårdsterapi som går ut på att människor som har depressioner får vistas i en trädgård och göra olika uppgifter. En annan positiv effekt av trädgårdsarbete är att du kan få en bättre sömn. Att vara ute och arbeta med kroppen har oftast positiva effekter på kroppen. Du kan bli fysiskt trött av att arbeta i trädgården vilket även det kan bidra till en bättre sömn. Det finns alltså en rad olika positiva effekter med att påta i trädgården. För samhället är det bättre om fler kan må bättre.